A e dinit që përqafimi për më shumë se 20 sekonda rrit lumturinë?

Përqafimi i thyen të gjitha barrierat, i bën njerëzit të qeshin dhe i shëron ata. Çfarë një doktor nuk mund të bëjë e bën një përfaqim...


Përqafimi i thyen të gjitha barrierat, i bën njerëzit të qeshin dhe i shëron ata. Çfarë një doktor nuk mund të bëjë e bën një përfaqim.
Vetëm nëpërmjet një përqafimi do të ndiheni më të lumtur dhe do të keni më shumë besim te të tjerët.
Oksitocina është një nga neurotransmetuesit më të fuqishëm në trurin tonë. Ajo mund kërkon teknika stimuluese të veçanta për t’u çliruar në mënyrë natyrale. Një ndër të cilat është përqafimi.
Efektet pozitive të oksitocines përfshijnë uljen e shtypjes së gjakut, uljen e niveleve të stresit të cilat i referohen hormonit të quajtur kortizol.
Sipas disa studimeve nga Universiteti i Karolinës Veriore, në rastet që njerëzit përqafohen për më shumë se 20 sekonda, çlirohet oksitocinë, ndryshe i njohur si hormoni i dashurisë, dhe si rrjedhojë personi ka ndjenja pozitive dhe rrit besimin që ka ndaj të tjerëve.
Pra, vetëm nëpërmjet një përqafimi do të ndiheni më të lumtur dhe do të keni më shumë besim te të tjerët.
Përqafimet forcojnë sistemin imunitar, ulin ndjesinë e vetmisë, relaksojnë muskujt dhe rrisin vetëvlerësimin.
Tani që i dini mrekullitë e përqafimit, shkoni dhe përqafoni njerëzit dhe lëreni që magjia e përqafimit të shpërndahet!

Related

Psikologji 5111110620796176614

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item