10 rregulla të thjeshta për rritjen e fëmijës

Sjellja e fëmijëve është një nga punët më të vështira dhe më të rëndësishme që çdonjëri prej nesh merr përsipër. Autori amerikan Rober...


Sjellja e fëmijëve është një nga punët më të vështira dhe më të rëndësishme që çdonjëri prej nesh merr përsipër. Autori amerikan Robert Fulghum sugjeron këto 10 rregulla të dobishme:
1- Fëmijët nuk janë kafshë shtëpiake.
2-  Jeta që ata në të vërtetë jetojnë dhe jeta që i transmetoni atyre nuk është e njëjtë.
3-  Mos merrni shumë personalisht atë që fëmijët bëjnë.
4-  Mos i mbani “letrat” hapur për ta–një memorie e shkurtër është më e domosdoshme.
5-  Pisllëku dhe rrëmuja janë një terren ushqyes për mirëqenien.
6-  Qëndroni larg dhomave të tyre pas pubertet-it.
7-  Qëndroni jashtë miqësisë së tyre dhe jetës së tyre intime, përveç nëse ata ju përfshijnë vetë.
8-  Mos u mërzisni nëse ato asnjëherë nuk ju dëgjojnë; shqetësohuni që ata gjithmonë ju vështrojnë.
9-  Mësoni nga ata; ata kanë shumë për t’ju mësuar.
10- Dashurojini ata gjatë; lejojini të largohen herët.


Related

Shëndet & estetikë 2264400321011265444

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item