Virusi “Zika” armë biologjike amerikane e shpikur në laborator

Si shumë viruse të tjera të cilat janë të prodhuara në laborator i tillë është edhe virusi “Zika”. Një profesor amerikan i quajtur ...

Si shumë viruse të tjera të cilat janë të prodhuara në laborator i tillë është edhe virusi “Zika”.

Një profesor amerikan i quajtur Francis A. Boyle, ka punuar për përgatitjen e armëve biologjike të cilat janë përdorur në luftën kundër terrorizmit rreth viteve 90.
Ai është shprehur se edhe “Zika” është krijuar pikërisht si një armë biologjike. Francis beson se dikush donte që mikroorganizmi i rrezikshëm që ishte zbuluar në fillim të shekullit të 20-të në një specie të majmunëve.
Por që më pas të bëhet më rezistent dhe më lehtësisht i transmetueshëm tek njerëzit, gjë e cila dyshohet se çoi në shpërthimin epidemik në fund të vitit që sapo kaluam.

Related

Shëndet & estetikë 3339228572456245856

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item