SHBA ngre fortesë në Europë: Mjete të blinduara dhe 15 mijë marinsa në Norvegji

Ushtria amerikane ka transferuar dhjetra mjete të blinduara dhe tanke në strukturat e ngritura gjatë Luftës së Ftohtë në Norvegji. ...


Ushtria amerikane ka transferuar dhjetra mjete të blinduara dhe tanke në strukturat e ngritura gjatë Luftës së Ftohtë në Norvegji.
Një lëvizje që ka shqetësuar jo pak Rusinë.
Lëvizja e SHBA-së është në kuadër të përforcimit të mbrojtjes së NATO-s në Europë.
Ato do të shërbejnë në rast të një krize të mundshme me Rusinë.
SHBA ka ngritur në Norvegji që në vitin 1981, 6 baza për të vendosur qindra mjete të blinduara dhe deri në 15 mijë marinsa në rast se do jetë e nevojshme.
Për një muaj SHBA do të realizojë një stërvitje me 12 shtete të NATO-s ku do të marrin pjesë 16 mijë ushtarë.
Kjo stërvitje shihet si një provokim nga Rusia e cila ka kritikuar këtë lëvizje të SHBA-së.
Por me gjithë protestat formale SHBA ka vazhduar e pashqetësuar lëvizjen e trupave.


Related

Top Lajm 8038397796645902567

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item