RENDITJA/ Sa vlejnë pasaportat e vendeve të Ballkanit në xhepat e qytetarëve?!

Sipas firmës konsulente ‘Henley&Partners’ disa nga pasaportat e vendeve të Ballkanit rradhiten poshtë, në listen e 199 pasaportave...


Sipas firmës konsulente ‘Henley&Partners’ disa nga pasaportat e vendeve të Ballkanit rradhiten poshtë, në listen e 199 pasaportave të vendeve të botës, sa i përket fuqisë dhe mbrojtjes që ofrojnë për ata që i posedojnë, si dhe konceptit të lëvizjes së lirë që ato sigurojnë.
Sipas kësaj renditjeje psh, pasaporta greke radhitet në vendin e 7, ajo sllovene në vendin e 11, pasaporta bullgare në vendin e 18, ajo kroate në vendin e 22, ndërkaq pasaporta e Serbisë radhitet në vendin e 41-të.
Mali i zi, Bosnja e Hercegovina, Truqia dhe Shqipëria radhiten pas Maqedonisë në këtë rangim të pasaportave. Megjithatë, për të udhëtuar në Britaninë e madhe, Kanada, SHBA, Korenë e Jugut, apo Japoni, pasaporta e Shqiperise dhe Maqedonisë duhet të pajisen me vizë.
Në vendin e parë janë pasaporta e Gjermanisë, pastaj Britania e madhe, Franca, Suedia dhe SHBA-të, kurse në vendin e fundit radhiten Siria, Pakistani, Somalia, Iraku dhe Afganistani.

Related

Top Lajm 6799769701997775800

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item