Protesta: "Ta mbrojmë kushtetutën nga Gjykata kushtetuese"

Qindra qytetarë janë mbledhur sot para Gjykatës Kushtetuese duke shprehur revoltën e tyre kundrejt pesë gjykatësve të Gjyqit Kushtetue...


Qindra qytetarë janë mbledhur sot para Gjykatës Kushtetuese duke shprehur revoltën e tyre kundrejt pesë gjykatësve të Gjyqit Kushtetues, të cilët pranuan nismën për ndryshim të ligjit për abolicion. Vendimi ka të bëjë me pranimin e iniciativës për ndryshimin e Ligjit për faljen e të dënuarve, ku duhet të përfshihen edhe të dënuarit për parregullsi zgjedhore.
“Gjykatësit Vlladimir Stojanovska, Elena Gosheva, Nikolla Ivanovski dhe Jovan Josifovski me votimin e këtij vendimi shkelën kushtetutën dhe drejtësinë. Kjo vepër e tyre tregon se ato nuk e mbrojnë interesin publik e as kushtetutën”, thanë nga platforma “Hajde”.
Sipas platformës qytetare "Hajde", qytetarët e kanë për detyrë mbrojtjen e Kushtetutës nga "Gjykata(Jo)Kushtetuese". Gjithashtu kanë për detyrë edhe të mbrojnë shtetin nga kriminelët në pushtet.
Related

Top Lajm 1915453833983548457

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item