Në Amazonë: Zbulohet lumi legjendar që i zien të gjallë viktimat (FOTO) (VIDEO)

Thellë në zemër të Amazonës është zbuluar një lumë i gjatë katër milje, kaq i nxehtë sa zien. Lumi ka qenë një legjendë prej kohësh ...


Thellë në zemër të Amazonës është zbuluar një lumë i gjatë katër milje, kaq i nxehtë sa zien.
Lumi ka qenë një legjendë prej kohësh në Peru.
Kur gjeo-shkencëtari Andres Ruzo dëgjoi për herë të parë për këtë fenomen, mendoi se është e pamundur.
Por më pas e pa me sytë e tij.
Lumi Mayantuyacu përmendet nga pushtuesit spanjollë, të cilët thanë se ishte një lumë që i ziente njerëzit kur binin në të.
Zakonisht lumenj të tillë ekzistojnë në zona vullkanike.
Lumi është 25 metra i gjerë dhe rreth 6 metra i thellë në disa pika.
Nëse bie në të, mund të vdesësh.
Por përse zien ky lumë?
Kjo vjen për shkak të disa burimeve të nxehta.

Related

Video 4759135474683970821

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item