Mister mbi asteroidin e drejtuar në Tokë, Nasa hesht

Një trup qiellor me përmasa gjiganda ka hyrë në atmosferën e Tokës në 6 shkurt, por askush nuk e lajmëroi ardhjen e tij. Asteroidi ë...


Një trup qiellor me përmasa gjiganda ka hyrë në atmosferën e Tokës në 6 shkurt, por askush nuk e lajmëroi ardhjen e tij.
Asteroidi është futur në atmosferë rreth 30 km mbi Oqeanin Paqësor dhe ka shpërthyer në ajër.
Sipas vlerësimeve shpërthimi i tij ka pasur një fuqi të barazvlefshme me 13 mijë ton tritol.
Por më shumë se shpërthimi ka shkaktuar zhurmë mosreagimi i Nasa-s.
Agjencia ajrore ka qenë e informuar për ardhjen e këtij asteroidi por nuk  ka dhënë asnjë lajmërim.
Fuqia e asteroidit ka qenë e njëjtë me bombën që goditi Hiroshimën, ndaj heshtja e Nasës duket e mistershme.
Nëse asteroido kishte goditur në ndonjë qytet, do kishte shkaktuar dëme të pallogaritshme.
Shpërthimi i këtij asteroidi është i dyti nga fuqia që ka goditur Tokën, i regjistruar nga Nasa.
I pari ka qenë ai që shpërtheu mbi Celjabisnk në 2013 me një fuqi prej 50 mijë tonë tritol.

Related

Top Lajm 2576298979900458480

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item