Ja pse duhet t’i lani rrobat e reja para se t’i vishni

Ja përse rrobat e sapo blera duhet t’i pastroni para se t’i vishni: Philip Tierno profesor i Mikrobiologjisë në Universitetin e New Yo...


Ja përse rrobat e sapo blera duhet t’i pastroni para se t’i vishni: Philip Tierno profesor i Mikrobiologjisë në Universitetin e New York’ut bëri një studim se çka në të vërtetë përmbajnë rrobat e reja.
Çfarë saktësisht është gjetur?      
Tierno kishte testuar pantallona, bluza, xhaketa, mbathje dhe sende të tjera të ndryshme të veshjeve të sapo blera në një dyqan të rrobave. Testet që bëri rezultuan se në këto rroba u gjenden një numër të organizmave të ndryshme si dhe sekrecione të ndryshme, duke përfshirë: sekrecionet respiratore dhe të tjera.
Këto rroba lehtësisht mund të mbartin infeksione si hepatitin A, diarre në lëkurë, por edhe morrat dhe zgjebën mund të transmetohen në këtë mënyrë. E gjitha kjo ndodh, pasi shumë prej këtyre rrobave paraprakisht janë provuar nga  persona të tjerë, të cilët mund të kenë pasur ndonjë sëmundje të lëkurës.

Related

Shëndet & estetikë 6310535430787185569

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item