Ja 10 shtetet më të varfëra të Europës. Shqipëria ndër vendet e para

Europa dihet se ka shumë shtete të pasura që janë superfuqi në botë. Vendet si Gjermania, Franca, Anglia. Luksemburgu, Norvegjia, Zvic...


Europa dihet se ka shumë shtete të pasura që janë superfuqi në botë. Vendet si Gjermania, Franca, Anglia. Luksemburgu, Norvegjia, Zvicra dhe shumë vende të tjera janë ndër më të pasurat në botë.
Por nga ana tjetër ,Europa ka edhe shumë vende të varfëra që me zor sigurojnë minimunin jetik.n A e dini se cilat jaën shtete më të varfëra në Europë?
Moldavia qëndron në vend të parë si shteti më i varfër në Europë. Sipas vlerësimeve të 2014, vetëm 3.8 dollarë për person janë shpenzimet e ditës.
Vendi i dytë është Ukraina me 7.8 dollarë si GDD për person. Vendin e tretë e ka Kosova. Në shtetin e dytë me shqiptarë, GDD është vetëm 7.6 dollarë për person. Bosnja Hercegovina është në vendin e 4-të pasi ka vetëm 8.3 dollarë për person, ndërsa në vendin e pestë është Shqipëria e cila ka 10.7 dollarë për person.
Ja lista e plotë:

VIDEO:

Related

Top Lajm 166990412813467287

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item