10 Forcat e Armatosura me gratë më tërheqëse

Gratë në ushtri kanë një histori që shtrihet më shumë se 400 vjet në të kaluarën, duke përfshirë një numër të madh të kulturave dhe popu...


Gratë në ushtri kanë një histori që shtrihet më shumë se 400 vjet në të kaluarën, duke përfshirë një numër të madh të kulturave dhe popujve. Gratë kanë luajtur shumë role në ushtri, nga gratë e lashta luftëtare, për gratë që aktualisht shërbejnë në konflikte, edhe pse pjesa më e madhe e të gjithë luftërave kanë qenë burrat në çdo kulturë. Më poshtë është lista e femrave ushtare më tërheqëse:


10 – Ushtria amerikane
Femrat amerikane mbajnë vendin e 10 në listë për femrat më tërheqëse të forcave të armatosura në botë. Gratë kanë qenë një pjesë e përpjekjeve të luftës që nga Lufta Revolucionare. Që nga vitit 2012,  gratë përbëjnë 14% të ushtrisë të SHBA-së.


9 – Ushtria e Republikës Çeke
Për vite me radhë, rregullorja e ushtrisë çekosllovake nuk i lejonte femrat në ushtri dhe vetëm pas Luftës së Dytë Botërore, filloi regjistrimi i grave. Femrat çeke luftuan gjatë L2B të ndara nga stafi mjekësor dhe nga pozicionet e tjera.


8 – Ushtria polake
Femrat e ushtrisë polake janë të tetat në listë. Në forcat e armatosura polake bëjnë pjesë të paktën 2500 femra dhe të gjitha kanë të drejtën ashtu si meshkujt për të shërbyer në ushtri


7 – Ushtria britanike
Femrat britanike mbajnë pozicionin e 7 përsa i përket bukurisë. Ato janë integruar në ushtrinë britanike që në fillim të vitit 1990.


6 – Ushtria pakistaneze

Pakistani është i vetmi vend i botës islame ku femrat kanë të drejtë të regjistrohen në ushtri. Ato kanë marrë pjesë në forcat e armatosura që nga viti 1947 pas krijimit të Pakistanit.
5 – Ushtria izraelite

Izraeli është i vetmi vend që rekruton femra dhe i përfshin në shërbimin luftarak këmbësor duke e vendosur në linjën e parë me armikun.


4 – Ushtria greke

Greqia aktualisht ka shërbim universal të detyrueshëm ushtarak për meshkujt, sipas të cilit të gjithë njerëzit e moshës 18 vjeç shërbejnë 9 muaj. Ndërsa gratë shërbejnë në ushtrinë greke mbi baza vullnetare, nuk janë të detyruara.
3 – Ushtria australiane

Femrat kanë shërbyer në forcat e armatosura australiane që nga viti 1989. Në fillim ishin pjesë e stafit mjekësor deri në Luftën e Parë Botërore. Por roli i tyre u zgjerua kur Marina Australiane, Ushtria dhe Forcat Ajrore filluan të regjistronin femrat në radhët e tyre./
2 – Ushtria ruse
Ekziston një mendim i pranuar gjerësisht, se Rusia ka vajzat më të bukura: të holla, të gjata, bjonde. Ato gjithashtu kanë luajtur një rol të rëndësishëm në historinë ushtarake të vendit, sidomos gjatë Luftës së Madhe Patriotike.


1 – Ushtria rumuneKombi i Europës Lindore qëndron në krye të listës përsa i përket femrave më tërheqëse në ushtri. Mbase Rumania nuk dallohet për ndonjë ushtri të fortë, por kur vjen puna tek ushtaret femra, qëndron në vend të parë.

Related

Top Lajm 4552864888933650835

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item