Tronditëse: 47% e fëmijëve shqiptarë ngacmohen seksualisht nga pedofilët

Jo pak por 47% e fëmijëve shqiptarë kanë deklaruar se ngacmohen seksualisht nga pedofilët në dhomat e çatit. Kjo shifër bëhet publik...


Jo pak por 47% e fëmijëve shqiptarë kanë deklaruar se ngacmohen seksualisht nga pedofilët në dhomat e çatit.
Kjo shifër bëhet publike në një studim të realizuar së fundi në Shqipëri nga Organizata Eorld Vision.
“Shifrat na tronditën; 44% deklaruan se shihnin çdo ditë pornogra, shpesh pa dëshirën e tyre. 45% janë ngacmuar publikisht online ose u është vjedhur profli në Facebook. 47% janë ngacmuar të paktën një herë në dhomat e chatit nga të rritur të panjohur, kryesisht të huaj, të cilët janë paraqitur si bashkëmoshatarë”,- tha Elda Spaho Bleta, specialiste komunikimi.
World Vision u ka dhënë njohuri mbi përdorimin e sigurt të internetit qindra fëmijëve, prindërve, mësuesve dhe specialistëve të arsimit përgjatë 3 viteve të fundit.
Vetë fëmijët kërkojnë më shumë siguri në internet në mënyrë që mos përballen me të tilla ngacmime.

Related

Top Lajm 5289213812388941517

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item