Studimi: Truri njerëzor mund të memorizojë 4.7 bilion libra të lexuar

Truri njerëzor ka një kapacitet që është 10 herë më i madh  se sa mendohej fillimisht dhe mund të arrijë të memorizojë 4.7 bilion libra ...


Truri njerëzor ka një kapacitet që është 10 herë më i madh  se sa mendohej fillimisht dhe mund të arrijë të memorizojë 4.7 bilion libra të lexuar. Kjo konfirmohet nga shkencëtarët amerikanë që kanë arritur të masin kapacitetin memorizues te sinapseve, lidhjeve të trurit që janë përgjegjëse për fiksimin e memories. Ata zbuluan se mesatarisht, një sinaps mund të mbajë 4.7 bit të informacionit. Kjo nënkupton se truri njerëzor ka një kapacitet prej 1.000. 000.000.000 bite.

Related

Shëndet & estetikë 3495522893238362834

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item