Studimi: Perimet e skuqura janë më të shëndetshme se të zierat

Perimet e skuqura janë më të shëndetshme se sa të zierat dhe mund të parandalojnë kancerin. Kjo konfirmohet nga kërkues shkencorë në Spa...


Perimet e skuqura janë më të shëndetshme se sa të zierat dhe mund të parandalojnë kancerin. Kjo konfirmohet nga kërkues shkencorë në Spanjë. Studiuesit realizuan një eksperiment në të cilin gatuan 120 gram patate, domate dhe perime të tjera, duke përdorur skuqjen dhe zierjen si metoda. Rezultati tregoi  se kur perimet skuqen, rriten përbërjet e tyre fenolike, të cilat ndihmojnë në parandalimin kundër  kancerit dhe diabetit.

Related

Shëndet & estetikë 605736315460225490

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item