Si të jemi një lider më i mirë në 2016

Të qënit një pronar i suksesshëm i një biznesi të vogël nuk ju bën automatikisht një lider të fortë. Ka shumë liderë dhe shefa të këq...Të qënit një pronar i suksesshëm i një biznesi të vogël nuk ju bën automatikisht një lider të fortë. Ka shumë liderë dhe shefa të këqij atje jashtë. Udhëheqësit efektive janë frymëzuese dhe motivuese-por aftësitë e një udhëheqësi të madh nuk i përftoni brenda një nate. Ashtu si ndërtimi i një kompanie, të bëheni një udhëheqës i madh kërkon punë.

Këtu janë disa nga këshillat top të 2015 mbi përmirësimin e aftësive tuaja të lidershipit, në mënyrë që t’ju ndihmojmë të jeni një udhëheqës më i mirë në vitin 2016.


Besoni tek vetja

Zotëroni cdo hapësirë nëpër të cilën ecni, dhe tregoni besim tek vetja. Nëse shfaqni besim në veprimet tuaja, njerëzit ka më shumë të ngjarë që të besojnë tek ju dhe të ndjekin shembullin tuaj. Mundohuni të qëndroni të qetë në situata të vështira dhe të demonstroni vetëkontroll. Sigurohuni të komunikoni në mënyrë të qartë.


Zbuloni stilin tuaj të lidershipit

Ka dy stile të dallueshme lidershipi: orientuar nga detyra dhe orientuar nga njerëzit. Udhëheqësit e llokjit të parë, apo udhëheqësit autokratik, kanë një plan të qartë për ekipin e tyre. Ata i marrin vendimet vetë, pa kontributin e ekipit të tyre. Udhëheqësit ellojit të dyrtë, apo udhëheqësit delegues, nuk sigurojnë dhe aq shumë drejtim, por preferojnë të marrin vendime si një ekip.

Të dy stilet kanë meritat e tyre dhe mund të jenë të suksesshëm në kultura të ndryshme të punës.


Mos u frikësoni se po tregoheni të mirë

Mos bëni gabimin të supozoni se nëse lavdëroni ekipin tuaj, ata do të bëhen të vetëkënaqur. Udhëheqësit e mir dinë ta trajtojnë ekipin e tyre m,e respect dhe mirëkuptim.

Related

Psikologji 9205917960599142982

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item