Si ju tregon trupi juaj kur i mungon një vitaminë?

Vitaminat janë elemente thelbësore që mbajnë trupin e njeriut në ekuilibër, duke bërë të mundur funksionimin. Prandaj, asgjë nuk duh...


Vitaminat janë elemente thelbësore që mbajnë trupin e njeriut në ekuilibër, duke bërë të mundur funksionimin.
Prandaj, asgjë nuk duhet t’i lihet rastësisë dhe simptomat individuale konsiderohen shenja të moshës, sepse njerëzit me moshë të avancuar, ashtu sikurse edhe të rinjtë, me një dietë të përshtatshme mund të rezultojnë në një ekuilibër të vitaminave në trupin tuaj.
Plasaritjet, thonjtë e butë dhe të valëzuar
Shpesh tek thonjtë mund të vëreni disa nga shenjat e para tëmungesës së vitaminës. Kur është fjala për këto pjesë tek majat e gishtave, në duart dhe këmbët, nëse ato ndodhin në thekse të ndryshme, pika të bardha , kjo është zakonisht një simptomë e qartë e mungesës së vitaminës B, dhe vitaminës C.
Tringëllimë në veshë
Tringëllimë në veshë, ose zhurmë konstante në veshë, e cila bëhet më keq pas ekspozimit ndaj tingujve me zë të lartë apo muzikë të zhurmshme, është e lidhur me një mangësi të vitaminës B 3, B 12 dhe E. Megjithatë, ekspertët thonë se ajo mund të jetë një nga shkaqet e sëmundjes , shkaku i të cilit është ende i panjohur.
Rënia e flokëve
Flokët zakonisht humbasin pamjen e mirë në qoftë se trupi ka pak vitaminë B 2. Pasojat janë rënia e flokëve, humbja e shkëlqimit dhe flokë të brishtë.
Ekzemë, puçrra në fytyrë
Nivelet e paekuilibruara të vitaminave në trup janë manifestuar në pjesët më të theksuara në trupin e njeriut të – lëkurës. Kështu, u gjet se shfaqja e sëmundjeve të tilla si pezmatimi i lëkurës dhe ekzemës, të cilat përfaqësojnë një sërë të kushteve inflamatore të lëkurës, shoqërohen me një mangësi të vitaminës B 2, B 3, B 6, C, dhe A. Përveç kësaj, për shkak të deficitit të vitaminës A, lëkura e disa njerëzve bëhet shumë me vaj dhe të mbyllen poret. Për të njëjtën arsye ka puçrra në fytyrë, e cila është e lidhur edhe me shfaqjen e mungesës së vitaminës B 5, B 6, E.
Sytë e lodhur
Vitamina A është shumë e rëndësishme për të pamurit, dhe në rast të mungesës së tij është ashtëquajtur ‘verbëri nate’, që është një humbje e plotë e të pamurit në dhomat e erreta ose gjatë orëve të mbrëmjes jashtë. Mungesa e vitaminës B2 në disa njerëz mund të manifestojë lodhje në sy përkundër gjatësisë së mjaftueshme të gjumit.

Related

Shëndet & estetikë 1004287514581003111

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item