Shumë shpejt robotët do na lexojnë mendjen

Ekspertët pretendojnë se robotë pas pak kohës do të na lexojnë mendjen dhe ne nuk do e kuptojmë kurrë. Nëse parashikimet e tyre bëhe...


Ekspertët pretendojnë se robotë pas pak kohës do të na lexojnë mendjen dhe ne nuk do e kuptojmë kurrë.
Nëse parashikimet e tyre bëhen realitet, në vitin 2030, celularët e zgjuar, tabletat dhe kompjuterët do jenë në gjendje të ekzaminojnë aktivitetin e trurit tonë, për të parë se çfarë mendojmë.
Fillimisht do të nisë me atë që njihet si “fjalëkalimet e mendjes”.
Por ndërsa pajisja tenton të lexojë mendjen se çfarë kënge pëlqen ose çfarë synon të kërkosh në rrjet, ngadalë gjërat mund të dalin jashtë kontrollit.
Nita Farahany, një profesoreshë në Duke University, duke folur në Forumin Ekonomik Botëror në Davosh, tha se ekziston më pas mundësia e tmerrshme që hakerat të futen në mendjen e njerëzve.

Related

Teknologji 4202611954113350971

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item