Njihuni me sëmundjet seksualisht të transmetueshme që pak njerëz i dinë

Ka shumë raste kur ne këmi një sëmundje, por që nuk e dimë, prandaj në shtete të ndryshme është e detyrueshme që të bëhen kontrollet v...


Ka shumë raste kur ne këmi një sëmundje, por që nuk e dimë, prandaj në shtete të ndryshme është e detyrueshme që të bëhen kontrollet vjetore në mënyr që të dihen sëmundjet e njerëzve.
Shumë njerëz mund të jenë transmetues sëmundjesh, por që nuk e dinë.
Edhe një sëmundje të cilën mund ta ken shumë njerëz është chlamydia.
Në bazë të një studimi rezulton se në SHBA 1 në 100 njerëz janë të prekur nga kjo sëmundje.
Të sëmuret me chlamydia pothuajse nuk kanë asnjë simptom që mund të “ndezë” alarmin tuaj për panikë dhe për këtë arsye ajo përhapet pa u kuptuar.
Chlamydia është një nga sëmundjet seksuale më të zakonshme bakteriale transmetuese, paraqet problematikë për shumicën e femrave.
Nëse nuk trajtohet mënjëherë, bakteriet mund të shkaktojnë probleme të rënda seksuale të tilla si: infeksion i uretrës, vaginës dhe mitrës.
Duhet patur parasysh se chlamydia mund të zvogëlojë fertilitetin si te meshkujt, ashtu edhe tek femrat.
Pas një kohe chlamydia mund të shkaktojë infeksione të organeve të brendshme gjenitale, e cila është shumë e pakëndshme dhe e dhimbshme.
Kjo sëmundje mund të zbulohet me anë të testit të chlamydias dhe nëse vërtetohet për një gjë të tillë atëher ju mund të merrni një terapi me antibiotikë e cila është efektive.

Related

Shëndet & estetikë 994955987202178462

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item