Njihuni me ligjet qesharake të shtetit shqiptar

Ligjet e shtetit shqiptar janë nga më të çuditshmit në botë, rasti është me ligjin e hidrokarbureve. Kopanitë të cilat tregëtojnë ka...


Ligjet e shtetit shqiptar janë nga më të çuditshmit në botë, rasti është me ligjin e hidrokarbureve.
Kopanitë të cilat tregëtojnë karburante mund të bëjnë disa shkelje, por shteti është i pa fuqishëm për t’i hequr licencën!
Në rast se një tregëtar karburanti konstohet me shkelje, herën e parë ati i vendoset një gjobë 1 mln lekë, nëse ky tregëtar konstatohet që ka bërë të njëjtën shkelje edhe herën e dytë ati i rritet vlera e gjobës me 20%.
Por nëse konstatohet për herë të tretë gjoba rritet me 50 %, ndërsa nëse arrinë që ai të ketë një herë të katër gjoba rritet me 100% dhe diskutohet për t’i hequr licencën.
Por asnjë nga tregëtarët nuk arrin që të gjobitet katër herë, pasi që në herën e dyta ata ndërrojnë emrin e subjektit dhe vazhdojnë punën e tyre normalisht.
Vlera e gjobës që i vendoset sebjektit krahasuar me demtimin që i shkakton qytetarit është qesharake, pasi ai ka fituar dhjetra milliona, për gjobën prej 1 milion lekësh as që i bëhet vonë.
Por e kundërta ndodh me një tregëtar ambulant, nëse këti të fundit i gjindet një mall i pa deklaruar ati i vendoset një gjobë prej 5 milion lekësh, ose përfundon në burg ashtu si rasti i berberit që nuk kishte dhënë kupon tatimor.

Related

Kuriozitete 2439375947373882807

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item