Nis lufta? Ukraina, Polonia dhe Lituania bashkohen kundër Rusisë

Ukraina, Polonia dhe Lituania nënshkruan një aleancë ushtarake dhe krijuan një ushtri të përbashkët për mbrojtje nga Rusia. Njësitë ...


Ukraina, Polonia dhe Lituania nënshkruan një aleancë ushtarake dhe krijuan një ushtri të përbashkët për mbrojtje nga Rusia.
Njësitë e tri vendeve, nga të cilat vetëm Lituania dhe Polonia janë anëtar të NATO-s, do të kenë rreth 4,000 trupa. Pritet që në këtë përbërje të hyjnë rreth 2,000 ushtarë polakë, 545 ushtarë ukrainas dhe 350 ushtarë lituanez.
Ushtarët do të vendosen në të tre vendet, me seli në qytetin polak Lublin, dhe çdo vend do të financojë kontingjentin e vet. Arsyeja për formimin e një aleance ushtarake ndërkombëtare është siç thuhet “shqetësimi rreth fuqisë ushtarake ruse”.

Related

Top Lajm 7800081505401685983

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item