Kush janë 5 gjuhët më të folura botë

Në krye të klasifikimit World Economic Forum është gjuha angleze me 1.5 miliard folës të saj; ndjekur afër nga gjuha kineze me 1.1 milia...


Në krye të klasifikimit World Economic Forum është gjuha angleze me 1.5 miliard folës të saj; ndjekur afër nga gjuha kineze me 1.1 miliard dhe në vend të tretë është gjuha zyrtare e Indisë “hindi”, me 650 milion folës. Spanjishja dhe frëngjistja zënë vendin e katër dhe të pestë respektivisht me 420 mililion folës, dhe 320 milion folës.

Related

Kuriozitete 2657324689180478899

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item