Kjo është një dramë!

Nga Jozefina Topalli Nuk e di sa eshte numri i femijeve nga Siria qe kerkojne azil ne Europe, por mesova se jane mbi 26 790 femije...


Nga Jozefina Topalli

Nuk e di sa eshte numri i femijeve nga Siria qe kerkojne azil ne Europe, por mesova se jane mbi 26 790 femije shqiptare, ne moshen nen 17 vjec qe ne vitin e fundit kane ikur nga Shqiperia dhe kerkojne shpetim ne rruget e botes (Eurostat).
Ajo qe ne dijme jo zyrtarisht eshte se shume klasa po mbyllen se nuk ka me femije, se edhe disa shkolla po mbyllen se femijet kane ikur.
Shkretimi i vendit nga rritja e mjerimit dhe e pasigurise eshte krimi me i madh qe mund t’i behej vendit.
Por nje numer kaq i madh femijesh shqiptare qe enden rrugeve te botes eshte nje klithme per cdo nene, per cdo prind , per shoqerine.
Nje klithme kundra mjerimit kundra mungeses se shpreses e perspektives ne dhène e shtepise tende.
Eshte nje dhimbje e pamate. Eshte nje akuze per nje rregjim te pashpirt qe boshatis vendin jo vetem nga qytetaret e tij , por edhe nga femijet e vegjel.
Kjo eshte nje drame kombetare.
Ky regjim i kalbur nga korrupsioni dhe krimi duhet permbysur.

Related

Opinione 2177663333314918028

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item