Fiton azilin në Islandë shqiptari që u hoq si ish-zyrtar i lartë komunist

Shqiptari Hasan Telati, së bashku me familjen e tij kanë mundur të marrin të drejtën e azilit në Islandë. Telati ka marrë sot kartën...


Shqiptari Hasan Telati, së bashku me familjen e tij kanë mundur të marrin të drejtën e azilit në Islandë.
Telati ka marrë sot kartën e rezidentit, së bashku me bashkëshorten, djalin dhe dy vajzat e tij, shkruan gazeta islandeze “Visir”. Por statusi i azilantit i është dhënë për arsye humanitare, raporton gazeta.
Hasan Telati deklaroi para autoriteteve se është ish-­zyrtar i lartë i Partisë së Punës së Shqipërisë dhe nisur nga ky fakt, i rrezikohej jeta nëse kthehej në Shqipëri.
Edhe pse nuk u besua, autoritetet islandeze ishin nën trysninë e vazhdueshme të shoqërisë civile për të mos e dëbuar familjen shqiptare.

Related

Diaspora 241024513304079561

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item