Toka, në zonën e rrezikshme të Rrugës së Qumështit që zhduku dinosaurët

Toka   është duke udhëtuar   nëpër   një pjesë   të rrezikshme të   Rrugës së Qumështit, e njëjta  që   mund të ketë   shkaktuar  shfa...


Toka  është duke udhëtuar nëpër një pjesë të rrezikshme të Rrugës së Qumështit, e njëjta  mund të ketë shkaktuar shfarosjen e dinosaurëve.
Ky është pretendimi i fundit i një shkencëtari në Universitetin e Nju Jorkut, i cili tha se kjozonë e rrezikshme intergalaktike mund të shkaktojë një shi kometash mbi Tokë.
Sistemi ynë diellor është pjesë e galaktikës  vazhdimisht  në lëvizje “Rruga e Qumshtit”, e cila është si një spirale e rrafshuar.
Teksa ne shtyhemi rreth galaktikës, sistemi ynë diellor lëviz ngadalë poshtë e lartë.
Pikërisht mu në mes të këtij lumi gjigand yjesh ndodhet një zonë e njohur si galaktika aeroplan.
Sa herë që sistemi ynë diellor kalon nëpër këtë zonë, forcat gravitacionale të mëdha  veprojnë mbi kometat në orbitën e  Diellit tonë,  dhe potencialisht i dërgojnë ato drejt përplasjes me Planetin Tokë.
Dr.Michael Rampino në Universitetin e Nju Jorkut tha se: “Ne  esencialisht ndodhemi në atë zonë tani. Disa shkencëtarë kanë pohuar se aktualisht ne ndodhemi në një dush kometash.
Ai shtoi se është i frikësuar për  “mesin vrasës të Rrugës së Qumështit”, pasi  ajo mund të përmbajë një disk të materies së zezë,  substanca misterioze, e cila mendohet se përbën një pjesë të  madhe  të universit.
“Ndoshta është materia e zezë, natyra e së cilës është ende e paqartë por që përmban rreth një të katërtën e universit, ajo që fsheh përgjigjet. Materia e zezë mund të ketë një ndikim direkt tek jeta në Tokë”, u shpreh Rampino./j.h


Related

Kuriozitete 2460398554948941598

Arkivi

Kontakt

Name

Email *

Message *

STUDJESA PETROL

item